De chef-kok en zijn team

Vandaag zet Pascal Devalkeneer in samenwerking met zijn nieuwe keukenchef Kasper Kurdahl zijn dialoog met de hoge gastronomie verder. Zijn moestuin, waar hij samen met zijn moestuinierder groenten teelt, is een soort voorraadkamer voor zijn zintuigen en emoties. Met zijn ploeg van 27 personen slaagt hij er dag na dag in om alle producten hun eigen waarde te laten uitdrukken.

pascal pascal
kasper kasper

PASCAL

Als Belg behoor je in de keuken overal en nergens toe. Zonder aan de nieuwe codes van de wereldwijde gastronomie toe te geven, blijft de kookkunst van Pascal trouw aan de traditionele eisen van luxe etablissementen. Excellentie betekent voor Pascal een nieuwe soort zuurheid zoeken, de bordenschikking vernieuwen, een zeldzame plant voor zijn moestuin ontdekken, nieuwe producenten ontmoeten…

Hij is de ziel, de schors en de vrucht van Le Chalet.

Le Chalet is voor mij een juweel dat je onophoudelijk moet polijsten, een uitzonderlijke schatkist waar de magie enkel uitbarst als je de tijd neemt om die magie elke dag her uit te vinden.

– Pascal Devalkeneer

KASPER

Een Deen in de keuken hebben is al een beleving op zich. De nieuwe Noordse keuken heeft immers zo’n uitstraling dat een naam met Noordse weerklank volstaat om de hele gastronomische scène in rep en roer te zetten. Maar Kasper Kurdahl staat met beide voeten op de grond. Hij verliet zijn geboorteland lang voor het enthousiasme voor de Noordse gastronomie losbarstte en staafde zijn carrière op een aaneenschakeling van reizen en ontmoetingen met de grootste chefs in Parijs, New York, Milaan of Tokyo…

Hij geeft de keuken van le Chalet de la Forêt zijn ritme, vakmanschap en jeugdigheid.

Le Chalet is voor mij een levenswijze met de pittigheid van Espelette peper. Volledige vrijheid op het vlak van creativiteit, maar ook de plicht om anderen op te leiden; een diep gevoel van welzijn met af en toe persoonlijke vraagstellingen.

– Kasper Kurdahl