Het restaurant

Met zijn verankering aan het stedelijke Brussel houdt le Chalet de la Forêt perfect het midden tussen traditie en avant-garde.

De pracht van de locatie met de levendige stad als achtergrond, de nauwe band met de tijd dankzij de seizoenen die elkaar in de moestuin opvolgen, de vrijgevige keuken en het opmerkelijke talent van Pascal Devalkeneer: het draagt allemaal bij tot de exclusiviteit van deze uitmuntende plek bekroond met twee Michelin sterren, deze vaste waarde die zichzelf steeds heruitvindt en een enorme aantrekkingskracht blijft uitoefenen.

Elke middag wordt in de keuken de open haard aangestoken. Elke dag wordt vers brood gebakken. Groenteteelt, rotisserie, pekelen en roken: alles gebeurt ter plaatse.

Doordat alle voedingsambachten op eenzelfde plek verenigd zijn, kan de chef zich in alle vrijheid op de techniek, het koken, de nieuwe smaken en de uitzonderlijke diversiteit van de planten in de tuin toespitsen.

Onze drijfveer is niet mode, maar smaak.

– Pascal Devalkeneer